Los tres detectives de TV3


Diagonal TV i TV3 roden aquest estiu Kubala, Moreno i Manchón, una nova sèrie que malgrat el títol (que recorda la tornada d’una cançó de Serrat) no té res a veure ni amb la música ni amb el futbol, sinó que gira al voltant de tres detectius d’una agència de Barcelona que investiguen casos per encàrrec. Dirigida per Kiko Ruiz (Porca misèria, Ventdelplà), la nova sèrie de TV3 té com a trio protagonista els actors Jordi Martínez (que és Kubala), Marc Cartes (Moreno) i Núria Gago (Manchón). El rodatge, que inclou diverses localitzacions exteriors de la ciutat de Barcelona, s’allargarà fins a l’1 d’octubre.

Imatge i títols originals

Ruiz avança que busquen que “tingui una estètica una mica especial, propera al documental, amb una il·luminació molt cuidada i amb moltes gravacions amb càmera a l’espatlla”.

Pel que fa al títol, Javier Olivares –responsable, juntament amb Anaïs Schaaff, de la idea original de Kubala, Moreno i Manchón– explica per què el va triar: “L’hi vaig posar com a homenatge a Serrat, perquè a través de la seva música vaig acostar-me a la cultura catalana, i també per donar un punt de sentit d’humor a la sèrie”. Per Olivares, creador també d’Infidels, la nova sèrie “és un drama que sobretot parla de persones i d’emocions, i no tant de la peripècia detectivesca”.

Els personatges

El protagonista principal és un detectiu experimentat que es diu Josep Solé però que té el sobrenom de Kubala pel seu passat juvenil com a futbolista. L’actor Jordi Martínez (en Paco de Ventdelplà) explica que el seu personatge “és un tio seriós i responsable, amic dels seus amics, però que està absorbit per la feina i això provoca algunes tensions a casa”. El paper de la seva dona és interpretat per Àgata Roca (Jet lag).

El segon soci de l’agència és Carles Moreno –l’actor Marc Cartes (en Julià de Ventdelplà)–, un exmosso que està separat i “és una mica descontrolat”, segons Martínez, que apunta que els dos personatges són molt diferents “però són molt col·legues, sempre s’ajuden i es complementen”.

La tercera detectiva és Helena Manchón, una jove acabada de llicenciar en criminologia que entra a l’agència en pràctiques. Núria Gago (Ull per ull, El cor de la ciutat) explica que “és una noia de família bona, que havia d’estudiar medicina, però que es rebel·la i tria la criminologia; arriba a l’agència com a becària, però s’hi vol quedar i té molta iniciativa i més recursos del que els seus companys es pensen”.

Tots tres s’enfrontaran a tot tipus de casos dels habituals en aquest tipus d’agències i que han estat inspirats en casos reals: divorcis, enganys, investigacions empresarials… La sèrie disposa de l’assessorament d’un detectiu real, Jorge Colomar.

www.elpuntavui.cat

Detectives Barcelona. Detectives Girona. Detectives Tarragona. Detectives Ibiza. Detectives Andorra. Detectives Marbella. Detectives Costa Brava.

 

 

This entry was posted in CASOS DE ÉXITO and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.